София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Внезапно почина заместник-шефът на болницата в Омск, в която беше настанен Навални

От 1992 г. Максимишин работи в спешната болница No1
35 мЕвроком 1198

Сергей Максимишин, заместник-главен лекар на спешна болница №1, почина внезапно в Омск. Именно в тази болница през лятото на 2020 г. се озова Алексей Навални, аз когото се предполага, че е отровен с нервно вещество от групата Новичок.

За смъртта на Максимишин се съобщава на уебсайта на болницата.

Със съжаление ви съобщаваме, че на 56 години почина заместник-главният лекар по анестезиология и реанимация на спешна болница №1, асистент на катедрата на Омския държавен медицински университет, кандидат на медицинските науки Максимишин Сергей Валентинович“, се казва в съобщението .

От 1992 г. Максимишин работи в спешната болница No1. От лечебното заведение отбелязват, че под негово ръководство са създадени методи за лечение на пациенти с остри нарушения на мозъчното кръвообращение, които са в критично състояние. Министърът на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски изрази съболезнования на семейството и приятелите на Максимишин.

Припомняме, че на 20 август миналата година по пътя от Томск до Москва Навални се почувства зле в самолета. Той беше приземен в Омск. Политикът изпадна в кома, той беше хоспитализиран в местна болница. Като основна причина за влошаването на здравето руските лекари посочиха рязък спад в нивата на кръвната захар, което предизвиква метаболитни нарушения. Два дни по-късно Навални беше откаран в берлинската клиника Charite, където се възстанови.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!