София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Външните министри на страните от Г-7 засилват икономическата и политическата изолация на Русия

Те заявиха готовност да разширят санкциите и „в тях да включат области, от които Русия зависи“
7 сПолитика 187 Христина Владимирова

Страните от Г-7 се договориха да засилят икономическата и политическата изолация на Русия, да продължат да доставят оръжие на Украйна, се казва в съвместно изявление на външните министри. За това съобщи „Интерфакс“. 

„Ние потвърждаваме нашата решимост да засилим допълнително икономическия и политически натиск върху Русия, като продължим да действаме заедно“, се казва в него. 

Освен това в изявлението се казва, че страните от Г-7 „ще доставят оръжия на Украйна и ако е необходимо – и за дълго време“. 

Отбелязва се също, че страните от Г-7 „никога няма да признаят границите, които Русия се опитва да промени чрез военна агресия“.

Освен това министрите заявиха готовност да разширят санкциите и „в тях да включат области, от които Русия зависи“.

Страните от Г-7 разкритикуваха Минск за позицията му по отношение на Украйна. Както се казва в изявлението, „призоваваме Беларус да спре да допуска руската агресия и да спазва международните си задължения“. 

Външните министри на страните от Г-7 се събраха в Германия, във федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Срещата беше председателствана от Германия в периода от 12 до 14 май. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!