София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВЪЗОБНОВЕНО: Разследването за убийството на Тупак Шакур започва отново

Полицията в Невада е издала заповед за обиск

9 месецаЛюбопитно 10 Иванина Игнатова

Полицията в Невада потвърди, че е издала заповед за обиск тази седмица във връзка с неразкритото убийство на американския рапър Тупак Шакур, пише Би Би Си.

„LVMPD може да потвърди, че е била връчена заповед за обиск в Хендерсън, Невада на 17 юли 2023 г., като част от текущото разследване на убийството на Тупак Шакур“, се казва в изявление на полицията в Лас Вегас.

Детективите извършиха обиск в дом в Хендерсън, предградие на Лас Вегас, където Шакур беше застрелян през септември 1996 г.

Столичната полиция в Лас Вегас не предостави повече подробности за издирването, позовавайки се на продължаващото разследване на убийството му.

Няма извършени арести и в момента няма задържани заподозрени.

Домът, който беше претърсен, е на по-малко от 30 км от ивицата в Лас Вегас, където Шакур беше прострелян при стрелба от кола.

Лейтенант от полицията в Лас Вегас, Джейсън Йохансон каза пред Las Vegas Review Journal, че детективите отново работят по неуредения случай.

„Това е случай, който е останал неразрешен и се надяваме един ден да можем да променим това“, каза той пред вестника.

Шакур, известен като 2Pac, умира на 13 септември 1996 г., седмица след като е прострелян четири пъти в колата си, докато чака на червен светофар.

Изпълнителят на "California Love" с продадени повече от 75 милиона записи по целия свят, бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 2017 г.