София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Йорданка Фандъкова: Не спирайте финансирането за София

Коментар в социалните мрежи
28 дниПолитика 39

"В няколко свои изказвания от последните дни служебният вицепремиер по управление на европейските средства г-н Пеканов заяви, че планира намаляване на средствата и проектите на София по Плана за възстановяване и устойчивост. Такова решение е крайно несправедливо и неприемливо. На първо място, защото проектите на София вече предварително са съгласувани с Европейската комисия, така че аргумент, че Комисията не би ги приела не съществува. И второ, защото софиянци произвеждат най-голям процент от БВП в страната и са най-големите данъкоплатци за държавния бюджет". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в социалните мрежи.

"Столичната община има готовност да започне строителството на разширенията на метрото през район „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ и през район Подуяне още в края на тази година. Затова настоявам за гаранции за проектите на София, които софиянци заслужават. Заявила съм и на срещата при вицепремиера Пеканов, че отнемането на проекти и средства от София с мотив да се пренасочат към малки населени места е неприемливо. Реално и към момента столичани с техните данъци са най-големият донор на средства за инвестиции на държавата в страната. Реконструкцията на трамвайното трасе по бул. Цар Борис III е един от най-големите инфраструктурни проекти, по които работим в момента с осигурено европейско финансиране", допълни кметът на столицата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!