София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Зам.-министър Иван Шишков за "Струма": Това не е нито магистрала, нито скоростен път

"На практика държавата е функционирала в паралелен свят и не е спазвала законите", добави той
17 сПолитика 515 Николай Парашкевов

Заместник-министърът на регионалното министерство Иван Шишков заяви, че за този участък на "Струма" никой не е очаквал да бъде в това документално състояние, при положение, че от 2002 година е разрешението за строеж.

"На практика държавата е функционирала в паралелен свят и не е спазвала законите", каза той пред БНТ.

"Тази катастрофа стана повод да направим анализ на този път. Истината е, че това не е нито магистрала, нито скоростен път", каза още заместник-министърът.

По думите му причината отсечката да няма Акт 16 е, че когато е правен, се е навлязло в имоти частна собственост, с цел допълнително укрепване, с което е започнала дълга сага, която не е завършила и до ден днешен.

Иван Шишков каза, че ще се предложи законодателен вариант, с който да може всичко това, което държавата е строила незаконно на емблематични обекти, да не се налага това строителство да се премахва.

"Един от проблемите в годините назад с пътищата е начинът, по който са поддържани", каза Шишов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!