София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заместник на Зартова: Разграничихме се от нея, защото не искаше да подава оставка

Днес кадровиците изслушват нейните заместници

1 месецКрими 5 Марияна Стойчева

,,Не познавам Мартин Божанов, никога не съм го виждал.''

Това заяви пред Прокурорската колегия Борислав Георгиев, който беше зам.-районен прокурор на София, заместник на подалата оставка Невена Зартова.

Днес кадровиците изслушват нейните заместници. 

Георгиев  е бил заместник районен прокурор в продължение на година и две месеца.

"Декември се чуха слухове, че Невена Зартова ще си подаде оставката и ще настане успокояване. Не се случи това, но не съм я питал защо не си е подала оставката, за да не си помисли, че искам нейното място. 

"Когато започва последната проверка от 21 прокурори Борислав Сарафов ни събра в СРП, тонът му беше остър, критичен. Беше петък и решихме до понеделник да помислим", обясни ситуацията около оставката си Георгиев.  В същия ден нито един служител не дошъл на осмия етаж на СРП, където се намират кабинетите на шефовете. За него това било знак, че са загубили доверието.    

В понеделник Зартова ги събрала и им казала, че ще си подаде оставката.  Попитала ги дали да не си подадат оставката заедно. След като приключил разговорът, те не разбрали дали Зартова ще си  подаде оставката, или не. В понеделник не си я подала, във вторник също. И тогава в сряда оставка подали нейните заместници, а малко след тях и тя.