София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Засилен трафик по границите

Опашката на камиони за Турция при „Капитан Андреево” е над 10 км.

Засилен трафик по границите

Опашката на камиони за Турция при „Капитан Андреево” е над 10 км.

8 месецаОбщество 2 Боряна Райчева


По традиция при събирането на няколко почивни дни по пътищата на старанта и особено на контролно-пропускателните пунктове се обпразуват килоетрични опашки. Изключение не правят и настоящите три неработин дни.
 
Още в първия почивен ден от пътна полиция отчетоха засилен трафик. Причините за това са, както натовареното движение, така и ремонти по КПП-тата.
 
Очакват  се най-големите опашки да са на  четири пункта – „Капитан Андреево”, „Лесово”, Видин и „Златарево”. Властите припомнят, че вече втори ден  опашката на камиони за Турция при „Капитан Андреево” е над 10 километра.
 
В големите градове пък трафикът се регулира със специална организация на движението. Пътна полиция следи за правоспособност, за превишена скорост и употреба на алкохол и наркотици.
 
Камери за скорост са поставени на всички натоварени пътища в страната. Засилени проверки има и на автобусите, най вече за използването на предпазни колани.
 
От „Агенция Пътна” инфраструктура обявиха, че движението по магистрала „Хемус” в тунел „Витиня” ще се осъществява в едната тръба, реверсивно. Целта е да се раздели трафикът, за да не се образуват тапи.