София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Здравното министерство отпуска 3 млн. лева за ремонт на Центъра за психично здраве в София

Целта на инвестицията е да се осигурят най-нови стандарти в лечението на пациентите
1 мОбщество 188 Антоанета Начева

Здравното министерство ще предприеме действия по апортиране на сграда-държавна собственост в капитала на „Център за психично здраве – София“ ЕООД (ЦПЗ-София), съобщиха от МЗ.

След финализиране на процедурата, болницата ще стане собственик на имота, а Министерството ще отпусне средства за проектиране, ремонт и реконструкция на сградата. Първоначалната оценка на експертите в министерство стойността на инвестиционния проект ще е около 3 млн. лв.

Целта на инвестицията е да се осигурят най-нови стандарти в лечението на пациентите в психиатричната болница и да се създадат благоприятни условия за работещите и пациентите. Амбициите на Министерството е да гарантира ускорено проектиране, обявяване на обществена поръчка и сключване на договор с изпълнител от страна на лечебното заведение, като по-голямата част от обновление да е факт до края на 2021 г.

"ЦПЗ-София към момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век с извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база", се казва още в съобщението.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!