София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Белгия взе своето срещу Уелс

Този успех бе важен за "червените дяволи", които запазиха искрица надежда да спечелят своята група и да се класират на финалите в турнира

2 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

Белгия победи Уелс с 2:1 в срещата между двата тима от 5-ия кръг в група 4 на дивизия "А" в Лигата на нациите. Този успех бе важен за "червените дяволи", които запазиха искрица надежда да спечелят своята група и да се класират на финалите в турнира.

Домакините в Брюксел поведоха още в 10-ата минута. Миши Батшуай подаде към Кевин де Бройне на границата на наказателното поле, а той от движение прати кълбото във вратата за 1:0.

В 26-ата минута халфът на Манчестър Сити бе близо до удвояване на резултата, но негов шут се отби от гредата.

Все пак Белгия вкара втори гол в 38-ата минута. Тогава Де Бройне получи в наказателното поле и почти от аутлиинята подаде успореден пас към Батушай, който засече кълбото в мрежата за 2:0.

В края на първата и началото на втората част обаче Уелс вдигна оборотите и успя да върне интригата в мача. Това се случи в 50-ата минута, когато Бренън Джонсън центрира отдясно, а Кийфър Мур надскочи прекия си пазач и с глава отбеляза за 2:1.

В 78-ата минута съдията даде дузпа за "червените дяволи" за нарушение на Джо Морел срещу Де Бройне, но след разглеждане с ВАР съдията отмени решението си, тъй като се видя, че защитникът първо играе с топката.

Все пак Белгия взе победата и с актив от 10 точки заема 2-рото място в класирането. "Червените дяволи" изостават на 3 точки зад лидера Нидерландия, като имат пряк сблъсък с него в последния кръг, но белгийците имат да наваксват изоставане от 1:4, с какъвто резултат загубиха първия мач с този съперник и шансовете им не са добри. Уелс остава на дъното с 1 точка, като ще трябва да търси задължителна победа в последния си мач с Полша, ако не иска да изпадне в по-долната дивизия.