София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Датата за рестарта на Премиър лийг е определена

Това са решили днес 20-те елитни английски клуба. Информацията все още не е потвърдена официално от Премиър лийг, но медиите на Острова разкриват подробностите

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Надпреварата в Премиър лийг ще се поднови на 17 юни, сряда, когато Астън Вила ще приеме Шефилд Юнайтед, а Манчестър Сити ще домакинства на Арсенал. Това са срещите от 28-ия кръг, които не се състояха заради финала за Купата на лигата. Мачовете от 29-ия кръг се изиграха изцяло, което означава, че на 20 юни ще започнат двубоите от 30-ия кръг, като в този момент всички отбори ще имат еднакъв брой срещи на сметката си (б.ред. възможно е да има един сблъсък от кръга, който да се проведе в петък, на 19 юни, но това все още не е сигурно). Шампионатът трябва да приключи в уикенда на 1-ви и 2-ри август.

Това са решили днес 20-те елитни английски клуба. Информацията все още не е потвърдена официално от Премиър лийг, но медиите на Острова разкриват подробностите.

Първенството бе прекратено на 13 март заради пандемията от COVID-19, но след множество срещи и дискусии най-сетне има и конкретни дати за подновяването му. Първоначалното предложение бе мачовете да започнат на 12 юни, но мениджърите настояваха, че няма да имат достатъчно време за подготовка и поискаха рестартът да бъде отложен с две седмици. В крайна сметка се е стигнало до компромисно решение.

Вчера клубовете направиха друга важна крачка, одобрявайки преминаването към Фаза 2, включваща контактните групови тренировки.