София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джошуа нокаутира Поветкин

Британецът запази поясите си във версии WBA Super, IBO, IBF и WBO

6 годиниДруги 4 Телевизия Евроком

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа нокаутира руския звяр Александър Поветкин в седмия рунд от големия сблъсък на стадион "Уембли", защитавайки титлите си във версии WBA Super, IBO, IBF и WBO.
Руснакът искаше да нанесе първа загуба в кариерата на британеца и започна много активно, печелейки първите рундове с повече точни удари. Постепенно Джошуа започна да се представя далеч по-равностойно, а в седмия рунд направо помете Поветкин и го нокаутира, за да запише 22-а победа в кариерата си, като 21 са с нокаут.
Поветкин загуби за втори път в кариерата си на професионалист, след като досега имаше поражение само от бившия световен шампион Владимир Кличко.
Двамата започнаха предпазливо в първия рунд, в който все пак руснакът пласира повече точни удари - ляво кроше, ъперкът и ляв прав в главата на Джошуа към края на рунда.
Във втората част британецът тръгна в атака, пласира ляво и дясно кроше, но преди това носът му беше разбит. Поветкин пласира няколко крошета в главата на британеца и отново след по-добри удари записа нов рунд в своя полза.
Руският звяр отправи две крошета в главата на Джошуа в началото на третия рунд, а малко след това и дясно кроше. В средата на частта британецът влезе в клинч, а след това получи мощно ляво кроше в главата от Поветкин. Руснакът беше много агресивен, но в края инкасира няколко удара в тази равностойна част.
Четвъртият рунд започна с дясно кроше в главата на Джошуа, който след това пусна кръв на Поветкин. Двамата си размениха няколко крошета, а британецът изглеждаше по-свеж в края частта, въпреки че носът му бе разкървавен. Джошуа записа по-чисти удари и рундът беше в неговия актив.
Поветкин отправи ляво кроше 2 минути преди края на петата част, но Джошуа отвърна с удари в тялото му. След това британецът пласира хубав ляв прав в главата на съперника, а Поветкин отвърна с ъперкът в главата и след това с ляво кроше и ляв ъперкът. Двамата продължиха да си разменят крошета и ъперкъти до края на рунда.
В шестия рунд след размени удари в началото двамата неколкократно удариха и главите си. В средата на рунда Поветкин пласира три тежки удара в тялото и главата на съперника си, а след това инкасира дясно кроше в главата си. В края Поветкин атакуваше, а Джошуа се пазеше.