София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Галиани: Ситуацията е потенциално драматична

"Отчетите са надути поради дълговете на клубовете и загубата на телевизионни права. Ситуацията е потенциално драматична, коментира Галиани

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Бившият вицепрезидент на Милан Адриано Галиани заяви, че големи клубове в Европа може да фалират поради липсата на приходи по време на принудителната пауза. Той допълни, че е притеснен от финансовата ситуация във футбола.

"Отчетите са надути поради дълговете на клубовете и загубата на телевизионни права. Ситуацията е потенциално драматична, коментира Галиани. - Не само последния транш от телевизионните права липсва, но няма и приходи от мачове. Освен това се чакат тези 400 милиона, които УЕФА ще разпредели за евротурнирите. Водещите отбори в Европа рискуват фалит. Намаляването на заплатите няма да бъде достатъчно".

"Само послете за официалния магазин на един отбор. Барселона събира 50 милиона, тъй като "Камп Ноу" е вторият най-посещаван стадион в Испания. Загубите са неописуеми. УЕФА загуби купища пари от отлагането на европейското първенство. Проблемът не е напълно разбран", каза още той.