София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нов голям обрат! Павел Колев: Попов и Божков остават собственици на Левски

Акциите са тук, но това не ни помага по никакъв начин

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев разкри, че е получил акциите и те са в касата на сините, но промяна в собствеността няма и собственик на клуба продължава да е Георги Попов. Шефът на сините допълни, че е опитал да говори с Васил Божков, но към този момент няма връзка с него.

“Фактически да. Промяна няма в момента. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим този казус. Търсих Васил Божков, няма връзка с него в момента. Акциите са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях. Те се водят на Георги Попов. Ако се свържем с тях, ще коментираме. Всички варианти са възможни в момента”, каза Колев, който допълни, че оставки в Левски на този етап няма да има.

“Не само аз, но цялата администрация и спортно-техническото ръководство продължаваме да си изпълняваме задълженията, за да не блокираме работата на Левски.

За мен Левски като клуб не заслужава това, което му се случва, но това е нещо, което не зависи от нас.

Надявах се, че след разговорите, които съм провел със собствениците, те ще се разделят с акциите по начин, по който трябва да позволи на клуба да се бори за съществуването си.

Акциите са тук, но това не ни помага по никакъв начин.

Няма причина те да са запорирани от гледна точка на това, че дружеството функционира норлмално. Две данъчни ревизии установиха, че всичко е редовно.

Това, което знам, е, че докато няма вписване в книгата на акционерите, няма нов собственик.

Имам идея как да действаме, но няма да я споделя, защото не знам дали ще се осъществи.

Надеждата в момента е в привържениците. В момента не можем да платим на футболистите. Не е много редно да разчитаме само на феновете, предвид икономическата ситуация, но друга възможност нямаме. На този етап имаме пълно разбираме от играчите. Не мога да се оплача от тяхното поведение. Колко още ще продължи това - не мога да кажа.

Най-реалистичният вариант е акциите да бъдат върнати на феновете на Левски”, каза Павел Колев.