София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В Перник стартира Турнир по ръгби 13 за купата на кмета

Част от състезателите на Валяците са участвали от името на Локомотив в Балканска лига по ръгби 13 през пролетта.

7 годиниЛюбопитно 11 Телевизия Евроком

Турнир по ръгби 13 за купата на кмета на Перник се организира в събота на специализирания стадион в кв. "Димова махала", съобщи старши треньорът на "валяците" Антонио Иванов. По думите му в проявата ще участва шампионът на Сърбия - Ръгби лига клуб /РЛК/ Цървена звезда, също РЛК Локомотив /София/. Трите тима ще изиграят по едно полувреме един срещу друг. Поканени са съдии от Сърбия.

У нас се играе класическото ръгби 15, ръгби 13 не е популярно, поясни Иванов. По думите му спортът е нещо средно между американски футбол и класическо ръгби. Перничани възнамеряват да създадат основата на бъдеща федерация по ръгби 13, с чиято помощ този спорт да се развива и у нас, като евентуално се организира и шампионат.

Турнирът в Перник се провежда за първи път. Част от състезателите на Валяците са участвали от името на Локомотив в Балканска лига по ръгби 13 през пролетта.