София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ветеранът Алексей Олейник показа, че още го може

Олейник два пъти заслужи бонус за представяне на вечерта през 2018-а, но бе нокаутиран в предишните си два сблъсъка през 2019 година

4 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

43-годишният ветеран Алексей Олейник постигна 46-ата си победа със събмишън и общо 58-ма в кариерата, след като заключи в армбар Морис Грийн и отново напомни за себе си на бойната галавечер UFC 246. 33-годишният Грийн пък се очакваше да се възползва от възможността да блесне на голямата сцена срещу добре познато име, но се провали жестоко и не можа да влезе в топ 15 на ранглистата в най-горната дивизия. 
Олейник два пъти заслужи бонус за представяне на вечерта през 2018-а, но бе нокаутиран в предишните си два сблъсъка през 2019 година. Вече с шест победи чрез събмишън в UFC Олейник изостава само от Франк Мир (8) във вечната класация на най-голямата ММА промоция в света.
Олейник регистрира два ранни тейкдауна, въпреки че в първата секунда на битката бе повален с лоукик. Грийн пък първо опита неуспешно кимура, а след това и триъгълник, но не можа да стигне до събмишън. Олейник от своя страна не можеше да наложи граунд-енд-паунд, но въпреки това прекара почти целия рунд в доминираща позиция. Боата приклещи опонента си в триъгълник с ръце, но не стигна до събмишън, нищо че хватката траеше около една минута. Грийн все пак заслужи аплодисменти с това, че издържа до края на рунда, като и двамата изразходиха огромно количество енергия. 
Видимо изтощените бойци отново пренесоха битката на земя, като Олейник записа трети тейкдаун, но не можеше да се възползва от него. Грийн изненада с опит за кимура при оставащи 1:45 минути до края, но отново се отказа сравнително бързо. Той поддържаше полу-гарда си и с него се защитаваше продължително, но Олейник опита армбар и след 30 секунди натиск стигна до победата със събмишън.