София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Везенков: НБА може да изчака

Лидерът на Олимпиакос заяви в интервю за “Open Sport”, че целта му е да спечели още трофеи със своя отбор

1 годинаБаскетбол 22 Симеон Кисьов

Българският национал Александър Везенков е напълно концентриран към представянето си през настоящия сезон и в момента не мисли за възможността да продължи кариерата си в НБА. Лидерът на Олимпиакос заяви в интервю за “Open Sport”, че целта му е да спечели още трофеи със своя отбор.

“НБА може да изчака. Целта ми в момента е пряко насочена към Олимпиакос. Нека запазим приятната обстановка в съблекалнята и да спечелим още трофеи”, категоричен е бившият играч на Арис и Барселона.

Както е известно, през изминалото лято Везенков отхвърли шанса да премине в отбора на Сакраменто Кингс, който държи правата му отвъд океана. Това сякаш се оказа много добро решение за българина, който в момента е най-голямата звезда в европейския баскетбол и записва средно по 20.0 точки, 8.9 борби и 2.2 асистенции при 28.2 коефициент на полезно действие в Евролигата. Националът вече има три награди за MVP на кръга в най-силния клубен европейски турнир, като за момента е смятан за основен фаворит за приза за най-полезен играч в надпреварата.

“Полуфиналът срещу Анадолу Ефес е мач, който бих искал да преиграя”, добавя Везенков в интервюто, визирайки злощастно загубения полуфинал в Евролигата миналата година. “Бяхме толкова близо до победата. В същото време трябва да преминем през тези трудни моменти и да се научим как отново да се изправяме на крака. Не бих променил нищо относно миналия сезон. Като изключим Финалната четворка, годината беше успешна. Щеше да е твърде хубаво всичко да премине благоприятно, но в крайна сметка някъде трябваше нещата да се объркат. Лошите мачове ме правят по-силен. Това е трупане на опит, така че съм доволен от всичко, което е преминало зад гърба ми”, добави крилото.

Везенков изрази мнение и за конкуренцията в Евролигата. “Винаги трябва да се съобразяваме с Анадолу Ефес. Тяхната цел е просто да влязат в плейофите, а оттам нататък вече ще разполагат със самочувствие и талант в състава си, за да спечелят титлата. Реал и Олимпия направиха силни трансфери през лятото. Барселона също ще бъде в челото, както и Фенербахче, който със сигурност иска да се завърне сред най-добрите. Евролигата е много конкурентна и трябва да си готов за всеки мач”, каза звездата на Олимпиакос.