петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      НАД 73 ЗАГИНАЛИ В ГАНА СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯ

      73 души загинаха след експлозия на бензиностанция в столицата на Гана, Акра точно в центъра на града. В страната през последните дни са паднали обилни валежи, които са предизвикали наводнения. Това е подтикнало жертвите да потърсят подслон под навеса на бензиностанцията.

      Взривът е бил предизвикан от пожар, намиращ се в близост терминал за камиони. По-късно огненият ад обхванал и бензиностанцията. Вследствие на взрива станцията е срината до основи, а подслонилите се там хора не са успели да избягат.
      Очевидци споделят, че гледката е била потресаваща. Имало е овъглени тела, а някои от съседните сгради са били обгорени, се казва в съобщение на АФП за ВВС.
      Говорителят на Службата за пожарна безопасност в страната Били Анаглейт заяви, че екипи на пожарната са се отзовали на мястото на инцидента и са помогнали в прибирането на тленните останки на загиналите.
      Очаква се броят на жертвите да нарасне, тъй като все още районът не е разчистен, а под опожарените отломки има загинали хора.
      Живеещите в близост до бензиностанцията са споделили, че заради тежките наводнения в района много хора са потърсили подслон близо до станцията.
      В кадри, излъчени по ганайската национална телевизия рано тази сутрин са се виждали труповете на загинали хора, струпани в задната част на пикап, други все още са били притиснати под отломките.
      Президентът на Гана, Джон Махама е посетил лично мястото на трагедията и е дал висока оценка за професионализма на спасителните служби.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ