вторник, 01.10.24
11.8 C
София
17 C
Пловдив
10.8 C
Варна
Search Suggestions

      Цветан Цветанов и Павел Вълнев застават зад инициативата “Три морета”

      Авторитетният вашингтонски мозъчен тръст, специализиран в анализите по въпросите на Източна Европа Cepa.org публикува коментарна статия на председателя и зам.-председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и Павел Вълнев за Инициативата   „Три морета”.  

      В Центъра за европейски политически анализи се обръща специално внимание за задълбочаване на икономическата и политическата си интеграция, която ще укрепи партньорството си чрез инвестиции, свързващи магистрали, телекомуникации и енергийна инфраструктура. Чрез привличане на инвестиции от Съединените щати, ЕС и европейските столици, Инициативата ще донесе западни инвестиции с прозрачен източник в инфраструктурни проекти, заявяват Цветанов и Вълнев.

      По думите на двамата, това ще насърчи допълнителни преки чуждестранни инвестиции (от трансатлантически институции и инвеститори – процес, който ще продължи да спазва принципите на правовата държава, прозрачността и добрите практики на управление.

      Вълнев и Цветанов са категорични, че развитието на инфраструктурата в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) изостава от това в другите страни в Западна Европа.

      “За да се отстрани това несъответствие, Инициативата „Tри морета” беше създадена през 2015 г. с цел инвестиране в инфраструктура, свързваща 12-те страни членки на ЦИЕ, с цел подобряване не само на търговските възможности, но и на демократичните институции в целия регион”, пишат още лидерите на “Републиканци за България”.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ