петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Сръбският аналог на СЕМ: Българите са сърби, няма български език

      По време на дебатите в Парламентарната комисия по култура и информация в сръбската Скупщина /парламент, бел.ред./ председателят на Съвета за регулиране на електронните медии – РЕМ /аналогът на българския СЕМ, бел.ред./ Оливера Зекич използва в своя защита аргументите на своя заместник Милорад Вукашинович, който твърди, че българите са чистокръвни сърби, съобщи БГНЕС.

      Депутатите от опозицията в Скупщината обвиниха Зекич и всички членове на РЕМ, че са нарушили законите и Конституцията на страната с решението да стачкуват.

      В този момент в своя защита Зекич се позова на своя заместник Милорад Вукашинович.

      Неотдавна той в телевизионо интервю заяви: 

      Аз лично съм привърженик на създаването на нови балкански съюзи под покровителството на Русия…Въпросът за нашия излаз на море е от първостепенно значение и стигането до пристанището в Скадар, Албания. Аз задвам следния риторичен въпрос – ако само в рамките на нашия живот от сърбите бяха създадени пет нации и аз ще ги изброя: хърватите възникнаха на базата на геноцида над сърбите. Мюсюлманите, бошняците, черногорците и македонците непрекъснато ни заплашват , включително и някоя си там войводинска нация. С една дума, ако за 50, 60 или 70 години ние доживяхме от сърбите да бъдат създадени пет народа, тогава какво се е случило в далечното минало. Никой няма представа колко народи са възникнали от сърбите. Това не е мит. Това нещо се знае от всички. Няма никакво съмнение, че е съществувал някакъв праисторически народ, който се наричал сръбски и от него са произлезли славяните, включително и българите…Те хапват шопска салата, а не знаят, че тя е сръбска.

      Сръбският изледовател от центъра БИРОДИ Зоран Гаврилович определи като опасни позициите на Милорад Вукашинович. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ