събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Висш лидер на тайванската опозиция ще посети Китай на фона на продължаващо напрежение

      Високопоставен лидер на Гоминдан, основната опозиционна партия в Тайван, ще посети Китай тази седмица и ще се срещне с нейния висш политик в Тайван, съобщи партията в понеделник на фона на продължаващото военно и политическо напрежение между двете страни.

      През последните три години Китай засили натиска върху Тайван да приеме китайския суверенитет, включително провеждането на редовни военни учения близо до демократично управлявания остров. Правителството на Тайван отхвърля териториалните претенции на Китай.

      KMT каза, че неговият заместник-председател Андрю Хсия ще замине за Китай в сряда и ще се срещне със Сонг Тао, новоназначения ръководител на службата по въпросите на Тайван в Китай, в рядко срещано взаимодействие на високо ниво между висши политици от Тайван и Китай.

      Хсия, бивш тайвански дипломат и бивш ръководител на Съвета по въпросите на континенталната част на Тайван, и неговата делегация ще „проведат обмен и диалог на базата на равенство и достойнство“, каза KMT.

      Те ще „отразят най-новите обществени опасения на Тайван относно сигурността на Тайванския пролив и очакванията за регионален мир и стабилност“, добави партията.

      Съветът по въпросите на континенталната част заяви, че КМТ го е информирал за пътуването, като добави, че тайванските политици, които посещават Китай, трябва да „отразят“ настояването на тайванския народ за поддържане на демокрацията и мира и да не влизат в никакви разрешени преговори.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ