събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      СОЛИДАРНОСТ: Китай предлага 4,4 млн. долара помощ на Сирия

      Говорителят на Министерството на външните работи на Китай Мао Нинг заяви, че Пекин ще предложи 4,4 милиона щатски долара хуманитарна помощ за Сирия след опустошителни земетресения, говори на ежедневния брифинг в сряда в Пекин.

      „За да изразим съболезнованията и подкрепата на китайското правителство и народа към сирийското правителство и народа, китайската страна реши да предостави 30 милиона юана спешна хуманитарна помощ на сирийската страна“, каза Мао Нинг.

      Тя също отбеляза, че „ 82 членове на китайския спасителен екип, изпратен от китайското правителство, са пристигнали на летището в южния турски град Адана в ранната сутрин на 8 февруари местно време.

      „Спасителният екип е превозил повече от 20 тона средства за търсене и спасяване, комуникационни устройства, медицински и други помощни материали и оборудване“, добави тя. Мао Нин също обвини САЩ, че са участвали дълго време в сирийската криза, извършвайки чести военни интервенции и налагайки тежки икономически санкции, което води до голям брой цивилни жертви, което затруднява хората да получат елементарна жизнена сигурност. Говорителят на Министерството на външните работи на Китай призова САЩ да оставят настрана геополитическата си мания и незабавно да премахнат едностранните санкции срещу Сирия, отваряйки вратата за хуманитарна помощ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ