събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Първият дипломат на Китай трябва да посети Москва за разговори относно Украйна

      Първият дипломат на Китай Уанг И скоро трябва да посети Москва за преговори за възможно мирно споразумение за Украйна, каза дипломатически източник, запознат с въпроса.

      Руският вестник „Комерсант“ по-рано съобщи, че Ван е пристигнал. Китайското външно министерство отказа незабавен коментар, както и руското външно министерство.

      Уанг каза миналата седмица, че Пекин ще представи „позицията на Китай за политическото уреждане на украинската криза“ и че Пекин остава на страната на мира и сигурността, каза Китай.

      Когато Путин и Си Дзинпин се срещнаха лице в лице точно преди началото на конфликта в Украйна, двамата лидери подпечатаха партньорство „без ограничения“ между Китай и Русия, което предизвика безпокойство на Запада.

      Нахлуването на Русия в Украйна от 24 февруари предизвика един от най-смъртоносните европейски конфликти след Втората световна война и най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

      Китай се въздържа да осъди операцията на Русия срещу Украйна или да я нарече „инвазия“ в съответствие с Кремъл, който определя войната като „специална военна операция“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ