събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Росица Кирова: Балканските държави могат да са двигател на европейската икономика

      Балканските държави са не само пазар с равен дял на този на Великобритания, но те могат и да се двигател за европейската икономика.

      Това заяви заместник-председателят на 49-ото Народно събрание Росица Кирова, която участва в Софийския икономически форум ІV.

      Тя декларира, че България е готова да работи със съсeдните страни за повишаването на инвестициите в региона.

      „Очите ни са в Украйна, за да гарантираме живота на хиляди невинни хора и да защитим мира. Сред темите за войната в Украйна и плановете за присъединяването на Западните Балкани към ЕС, искам да помислим за уроците, които сме си взели от грешките от миналото и за поуките от това, че трябва да се възползваме от откритите възможности. Предизвикателствата променят живота ни всяка минута“, посочи Кирова. 

      Тя добави, че е представител на един от най-ниско развитите в икономическо отношение региони в Европа – Северозападна България. 

      „Инфраструктурата в нашия регион е много по-зле развита отколкото в Западните държави и следователно нашият стандарт на живот е съизмерим с развитието на инфраструктурата и трябва да се стремим към нейното развитие. Това би означавало, че вече няма да има Европа на две скорости и въпросът е как това зависи от взаимното ни сътрудничество и какъв напредък постигаме по проекти, които са национални, балкански, европейски и от международно значение“, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ