понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      „НЕ ЗНАЕХ КОЛКО Е ДРЕВЕН“: Иван, издълбал надпис на Колизеума, с писмо до кмета на Рим

      Българинът, живущ в Англия, обвинен, че е издълбал имена на стената на Колизеума, казва, че не е разбрал древността на Амфитеатъра.

      Иван Димитров, 27-годишен фитнес инструктор, живеещ в Бристол, написа извинително писмо до кмета на Рим Роберто Гуалтиери, след като се твърди, че е гравирал името си и името на приятелката си във вътрешна стена на 2000-годишната забележителност с ключ.

      В писмото Димитров, който бе издирен от италианската полиция в Англия след петдневно издирване, пише, че едва сега е осъзнал „сериозността на извършеното деяние“.

      „Чрез тези редове бих искал да поднеса моите сърдечни и честни извинения на италианците и на целия свят за щетите, причинени на актив, който всъщност е наследство на цялото човечество“, добави той в писмото, публикувано в Il Messaggero в сряда.

      Димитров, който е изправен пред солидна глоба и евентуален затвор, похвали онези, които „пазят неоценимата историческа и художествена стойност на Колизеума с всеотдайност, грижа и саможертва“, преди да добави: „С дълбоко смущение, едва след това, което за съжаление се случи, научавам за древността на паметника.

      Римският амфитеатър, завършен при император Тит през 80 г. сл. Хр., е мястото, където гладиаторите са се били един срещу друг и диви животни в жестоки битки, гледани от хиляди зрители.

      Твърди се, че Димитров, облечен със синя риза на цветя, е бил заснет от наблюдател да драска „Иван + Хейли 23“ в стената на паметника.

      Видеото беше качено в YouTube, преди да бъде широко разпространено в социалните медии, предупреждавайки полицията за инцидента и предизвиквайки вълна от критика.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ