Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Живко Коцев: Смъртта на един млад човек буди безпокойство, защитавам всяко едно правомерно действие на полицейските служители

          „Смъртта на един млад човек буди безпокойство. Това е тревожно събитие.“ Това заяви Живко Коцев в първото си телевизионно интервю, след като зае поста на главен секретар на МВР за случая с простреляното от полицай момче. 

          „Но от друга страна, нека припомним, че колегите са реагирали на сигнал за извършено и подготовка за извършване на друго престъпление. Преди това е извършен грабеж, а грабежът е престъпление с висока степен на обществена опасност. Като висш професионален ръководител защитавам всяко едно правомерно действие на полицейските служители. Открито застъпвам тезата, че нашите полицаи се нуждаят от самочувствие.“, добави Коцев в ефира на Нова. 

          „Във въпросната вечер колегата се е възползвал от едно от множеството правомощия, които дава Законът за МВР. Едно от тях е употребата на оръжие, когато е абсолютно необходимо. Имаме сигнал за извършено престъпление, реакция, бързо локализиране на заподозрените, неизпълнение на полицейски разпореждания, преследвания и употреба на оръжие. Употребата на оръжие е след провеждане на предупредителни изстрели. Неговото поведение е укоримо, доколкото със себе си е носил и лично оръжие. В МВР има инструкция, според която служителите изпълняват задълженията си със служебно оръжие”, уточни главният секретар.

          Разстоянието, от което е произведен изстрелът, е предмет на разследване в рамките на воденото следствено дело. На въпрос имало ли е абсолютна необходимост да се използва огнестрелно оръжие, Коцев обясни: „Според полицейските доклади се обосновава именно необходимостта да се използва оръжие. Според мен е имало необходимост, но това предстои да се изясни”. Ще се изяснява дали униформеният е изпаднал в условията на неизбежна отбрана. „Не разполагам с такива данни”, допълни той.

           

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions