петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Британското разузнаване: 55 китайски моряци загинаха при инцидент с ядрена подводница

      Смята се, че около 55 китайски моряци са загинали, когато тяхната ядрена подводница се е оплела в капан, предназначен за чуждестранни кораби в Жълто море, съобщи Mirror.

      Според поверителен доклад на разузнаването на Обединеното кралство, подводницата се е натъкнала на капан „верига и котва“, предназначен за западни подводни кораби. Подводничарите загинаха поради катастрофална повреда в кислородните системи на подводницата, което доведе до отравяне на целия екипаж.

      Китай официално отрече инцидента да е станал. Съобщава се също, че е отказала международна помощ за заседналата подводница, която е била в експлоатация по-малко от 15 години.

      Докладът на Обединеното кралство описва фаталната мисия: „На 21 август се случи инцидент на борда по време на мисия в Жълто море в 08:12 местно време, което доведе до загубата на 55 членове на екипажа, включително 22 офицери, 7 офицери кадети, 9 дребни офицери и 17 моряци.Сред загиналите е капитан полковник Сюе Йонг-Пен.

      „Смята се, че смъртта им е била причинена от хипоксия в резултат на повреда на системата на подводницата. Подводницата се е сблъскала с верига и препятствие за котва, използвани от китайския флот, за да хване подводниците на САЩ и съюзниците, което е довело до повреда на системата, която отне шест часа поправете и изкарайте кораба на повърхността. Бордовата кислородна система се повреди катастрофално.

      Няма независимо потвърждение за предполагаемата загуба на китайската подводница в публичното пространство. Пекин отхвърли спекулациите за инцидента като напълно неверни, а Тайван също отрече съобщенията в интернет. Докладът на Обединеното кралство е строго секретен и се основава на военно разузнаване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ