петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Еврокомисията: България ще реши къде да отидат парите от таксите, наложени на транзита на руски газ

      „Таксите, наложени от България за транзита на руски газ към Сърбия, Унгария и Северна Македония, са национална мярка и затова България ще реши къде да отидат парите от тях“. Това каза говорителят на Европейската комисия Тим Макфий.

      Миналата седмица по време на Европейския съвет в Брюксел премиерът ни акад. Николай Денков заяви, че в момента текат консултации между България и Комисията за наложените такси. Той допълни, че тези пари може би ще отидат в европейския бюджет.

      „Досега ЕС е наложил 11 пакета санкции срещу Русия. Ограничителните мерки за енергетиката засягат петрола и въглищата, но не и вноса на газ“,  категоричен е говорителят.

      Миналата седмица премиерът Денков заяви, че „няма никакво противоречие със санкциите“ и че таксите „са издържани напълно в духа на съответната директива“.

      „ЕК взе под внимание тази наскоро задействана мярка, засягаща вноса на газ. Ние сме в тесен контакт с България и потенциално засегнати страни, за да направим оценка и да обсъдим възможните ефекти на тази мярка“, каза Макфий пред Клуб Z.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ