неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Проф. Владимир Чуков: Ударите на САЩ и Великобритания по хутите са само първата стъпка

      „Ударът по хутите от САЩ и Великобритания е само предупреждение и първа стъпка. Следващите удари ще бъдат по-сериозни“. Така проф. Владимир Чуков коментира пред БНР ударите в Йемен, нанесените от двете държави. 

      Той съобщи и последни данни за атаката – осъществени са 73 полета, изстреляни са 100 ракети, атакувани са 60 цели в 12 позиции, в шест провинции. 

      „Най-интересното на тази атака е, че тактически е била предизвестена. Те са уведомили хутите, че ще бъдат нанесени такива удари чрез посредници, за да няма цивилни жертви. И това си личи по жертвите – петима убити и шестима ранени, всички военни“, допълни проф. Чуков.  

      „Идеята не е да се унищожават военните активи, а да им покажат, че трябва да прекратят. Анализите от Йемен са по посока, че хутите имаха самочувствието на непобедими, сега са със скършена воля, те са унижени, това е основният извод. Атаката е  предупреждение, че ако имат агресивна политика следващите удари ще са по-сериозни“, каза още проф. Владимир Чуков в предаването „Хоризонт за вас“. 

      Той припомни, че последните удари на хутите са от времето на Барак Обама през 2016 г. А Тръмп е подценил конфликта, считайки, че са забъркани във вътрешна йеменска война и не го касае. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ