понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Катастрофата с Ил-76: Русия открила украински документи и татуирани части от тела на мястото

      Русия заяви днес, че е открила украински документи за самоличност и татуирани части от тела на мястото, където, близо до границата с Украйна, според Москва, се е разбил руският военен самолет Ил-76, превозвал украински военнопленници, предаде Ройтерс. 

      Руският Следствен комитет заяви, че частите от тела са били събрани и извадени за генетични проби, а някои от тях са имали отличителни татуировки, подобни на тези, които са имали заловените украинци, разпитвани от Русия.  

      Според ведомството събраните доказателства включват и „документи на украински военнослужещи, които са загинали при катастрофата, потвърждаващи тяхната самоличност, както и съпътстващи документи от руската Федерална служба за изпълнение на наказанията“, предаде БТА. 

      Само Русия има достъп до мястото на катастрофата. Ройтерс не бе в състояние да провери тази информация чрез независими източници.

      Руските държавни медии съобщиха, че черните кутии от катастрофиралия самолет Ил-76 са били доставени в специална лаборатория на министерството на отбраната в Москва и разследващите вече работят по тях.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ