петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Европол разби базирана в Албания престъпна организация за трафик на наркотици

      Европол разби голяма организация за трафик на наркотици, базирана в Албания и Италия, като са арестували десетки заподозрени.

      На 7 и 8 февруари албанската, британската, германската, италианската и испанската полиции са атакували бандата след разследване, започнало през 2019 г., съобщи Европейската съдебна агенция (Евроюст).

      „В рамките на мащабна операция бяха арестувани 59 заподозрени в Албания, Италия, Германия и Обединеното кралство“, се казва в изявлението, предаде АФП.

      Мрежата основно е контрабандирала хероин, кокаин, хашиш и марихуана в Германия и Испания, като е използвала автомобили с двойно дъно или тайни отделения.

      При подобна акция срещу ръководената от албанци група миналата година полицията арестува 21 предполагаеми членове на бандата и залови наркотици на стойност 2,7 млн. евро (2,9 млн. долара).

      През декември Испания също така конфискува 11 тона кокаин, внесен от албански картели, и арестува 20 души по време на акция, която подчертава нарастващата значимост на подобни банди в Европа.

      Тогава испанската полиция посочи така наречения „балкански картел“, състоящ се предимно от албански мафиотски групи, който според нея от известно време е монополизирал доставките на наркотици не само в Европа, но и в Латинска Америка. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ