събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Радев: Идеалите на Алек Попов ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения

      Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на обичания български писател и уважаван член-кореспондент на Българската академия на науките Алек Попов.

      В съболезнователното си писмо президентът откроява забележителния талант и оригиналността в творчеството на Алек Попов, получило висока оценка и постоянно читателско внимание от публиката. „През призмата на своя задълбочен интерес към езика ни и заобикалящата ни действителност той успяваше да улови и предаде нюансите на българската народопсихология, умело анализирайки времето, в което всички живеем“, посочва Румен Радев.

      „Алек Попов остана изцяло отдаден на каузата да отстоява висотата и значението на българската словесност и култура“, заявява президентът като отбелязва уважението на обществото, творческите и академичните среди към писателя, както и престижните литературни награди и отличия, с които е почетен неговият принос към съвременната българска литература. „Вярвам, че идеалите на Алек Попов, заложени в творчеството му, ще бъдат светъл пример за бъдещите поколения“, подчертава още в държавният глава.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ