петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израелската армия вероятно е убила по погрешка жена-заложник

      Израелско разследване установи, че израелска жена, която е била заловена по време на атаката на 7 октомври, най-вероятно е била убита, когато боен хеликоптер е стрелял по автомобила на нейните похитители. Хеликоптерът е „стрелял по превозно средство, в което е имало терористи и което, в ретроспекция, въз основа на свидетелските показания, също е имало заложници в него“, се казва в изявление на армията: „В резултат на пожара повечето от терористите, обслужващи превозното средство, бяха убити и най-вероятно Ефрат Кац … също беше убит“.

      „Трагичното събитие се случи по време на битки и условия на несигурност“, каза в изявлението си началникът на израелските ВВС Томер Бар. Командирът на военновъздушните сили не намери грешка в операцията на екипажа на хеликоптера, който е действал в съответствие със заповедите в сложната реалност на войната.
      В изявлението на армията се казва, че грешката е възникнала, тъй като системите за наблюдение не могат да различат заложниците от похитителите, веднъж в превозно средство, и че „стрелбата е определена като стрелба по превозно средство с терористи“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ