петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Двама руски полицаи са убити при нападение в Кавказ

      Двама руски полицаи са били убити при нападение в Карачаево-Черкезката република в Кавказ, а други четирима са ранени, съобщиха руските държавни медии.

      Петима нападатели са били застреляни. Атаките срещу служители на правоприлагащите органи в руския Северен Кавказ са сравнително чести.

      Министерството на вътрешните работи на Русия съобщи, че малко преди полунощ на 28 април е било нападнато подразделение на пътната полиция, което е било на служба в село Мара-Аяги в планинската република с преобладаващо мюсюлманско население.

      „Нападателите са се приближили до автомобила на временния му пост, хвърлили са взривно устройство към полицаите и са открили огън с автоматични оръжия.

      „Полицейските служители откриха огън в отговор. Ранени са двама служители на пътна полиция, както и служител на Националната гвардия и редови полицай.

      Следственият комитет на Русия посочи, че предполагаемите извършители са участвали и в нападение срещу друго полицейско подразделение миналата седмица.

      По-рано този месец Русия съобщи, че е убила двама „бойци“ в съседния регион Кабардино-Балкария при „антитерористична операция“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ