понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Байдън призова пропалестинските протестиращи да спазват закона

      Американският президентът Джо Байдън отхвърли призивите от протестиращите студенти да промени политиката си спрямо войната в ивицата Газа.

      В същото време той призова пропалестинските протестиращи в университетските кампуси да спазват върховенството на закона. В първото си изказване по повод вълната от студентски протести, Джо Байдън демонстрира уравновесена позиция по разделящи въпрос, изникнал насред кампанията му за преизбиране.

      „Всички видяхме кадрите и те поставят на изпитание два основни американски принципа. Първият е правото на свобода на словото, и правото на хората да се събират мирно и да изказват мнението си. Вторият е върховенството на закона. И двата трябва да бъдат спазвани. Ние не сме авторитарна нация, която заглушава хората или потиска инакомислието. Така че нека бъда ясен. Мирен протест. В Америка насилственият протест не е защитен. Мирният протест е защитен. Когато има насилие, то е в разрез със закона. Унищожаването на собственост не е мирен протест. То е в разрез със закона”, заяви Байдън.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ