понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Вучич: Нито една страна няма да влезе в ЕС преди Украйна

      „През юни се очаква Украйна да спечели голяма политическа победа в Брюксел. Моята оценка е, че никой няма да влезе в Европейския съюз преди Украина. За тях Украйна е абсолютно най-важна: има огромно население и значителна територия. Освен това те са във война, така че е разбираемо“.

      Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич след среща с еврокомисаря по политиката на съседство и разширяването Оливер Вархеи, предаде репортер на БГНЕС.

      Вучич очаква Украйна, Молдова, Грузия и Западните Балкани да влязат в ЕС едновременно, но не е сигурен дали някоя страна в Западните Балкани ще бъде изключение.

      „Запишете тези мои думи, за да си спомните след четири години, че има някой, който ви е казал точно как ще бъде“, подчерта Вучич.

      Президентът вероятно няма да присъства на срещата на върха на лидерите на страните от Западните Балкани и Европейския съюз в Котор, тъй като се очаква на 15 май ще се проведе сесията на Общото събрание на ООН, където ще бъде обсъдена Резолюцията за геноцида в Сребреница. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ