събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Безпилотни самолети удариха руска рафинерия в Новоросийск

      Безпилотни самолети и ракети удариха петролна рафинерия и морско пристанище в руския град Новоросийск, предизвиквайки експлозии и прекъсване на електрозахранването.

      Местни жители съобщават, че са чули най-малко осем експлозии в Новоросийск през нощта, а на видеозаписи са записани звуци както от дронове, така и от дейността на противовъздушната отбрана.

      Ракета е ударила пристанището в Новоросийск и е предизвикала пожар, твърдят жители.

      Според местните жители атаката е засегнала и петролната инфраструктура на града. Атакувани са били както терминалът за горива в Новоросийск, така и терминалът на Транснефт.

      Съобщава се, че по време на нападенията Новоросийск е загубил електричество.

      На 31 март Министерството на отбраната на Великобритания съобщи, че Русия укрепва защитата на пристанището в Новоросийск, за да защити Черноморския флот от евентуални украински атаки.

      Русия изтегли повечето от корабите на Черноморския си флот от окупирания Крим през 2023 г. и ги пренасочи към Новоросийск. Този ход последва поредица от опустошителни украински удари, включително ракетна атака срещу щаба на флота в Севастопол на 22 септември.

      Пристанище Новоросийск се намира на черноморското крайбрежие на Русия

      Руските военни съобщиха, че през нощта са неутрализирали или свалили над 100 украински безпилотни самолета в южната част на страната, анексирания Крим и Черно море.

      „51 безпилотни летателни апарата бяха унищожени и прихванати над Крим, 44 над Краснодарския край, 6 над Белгородския край и един над Курската област“, се казва в съобщението, като се добавя, че военноморските сили са унищожили 6 морски дронове.

      Руските официални лица съобщиха за загинала майка и дете в Белгородска област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ