петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израел уби трима членове на Хизбула в Ливан

      При израелски удари, насочени срещу конвой от цистерни в североизточната част на Ливан, са убити трима членове на Хизбула, съобщиха за АФП неправителствена организация и военен източник.

      Ливанската Хизбула, съюзник на Хамас, води почти ежедневен огън с израелските сили през осемте месеца от началото на войната в Газа, предизвикана от нападението на палестинската войнствена групировка на 7 октомври.

      „Трима членове на „Хизбула“ бяха убити от девет израелски ракетни удара, които бяха насочени към конвой от цистерни и сграда“ в село в района на Хермел на границата със Сирия, заяви военният източник, като добави, че трима души също са били ранени.

      Според военния наблюдател Сирийски център за наблюдение на правата на човека при нападението са загинали и други двама души.

      “Трима сирийци, работещи с Хизбула, и двама ливанци бяха убити при израелски удар, насочен срещу конвой от цистерни, влизащ в Ливан по границата със Сирия“, заяви директорът на неправителствената организация Рами Абдел Рахман.

      Той допълни, че петима души са били ранени, а двама души са изчезнали след нападението.

      Според военния наблюдател сирийската противовъздушна отбрана е била задействана, за да противодейства на атаката.

      Бойци на Хизбула отдавна са разположени в Сирия в подкрепа на силите на президента Башар Асад в гражданската война в страната му.

      Няколко часа преди ударите Хизбула обяви, че е свалила още един израелски дрон „Хермес“ над Ливан – петият от този тип от февруари насам. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ