Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Въпреки заканите: Христо Иванов ще бъде депутат

          Подалият оставка лидер на „Да, България“ Христо Иванов отново е обявен за депутат. В понеделник той заяви, че напуска и парламента, но до петък, когато изтече крайният срок за подаване на заявления за отказ пред ЦИК преди обявяването на окончателно избраните за депутати, явно той не е подал такова.

          Това става ясно от решението, с което ЦИК обявява имената на новите 240 депутати, които трябва да се закълнат може би другата седмица. Сред тях е и това на Христо Иванов, който бе водач на листата на ПП-ДБ в столичния 24-и МИР.

          В 50-ото народно събрание депутат от групата на БСП става бившият председател на младежкото СДС Калоян Методиев. Лидерката в оставка на социалистите Корнелия Нинова избра да е депутат от Благоевград, а освободи за него мястото в столичния 25-и МИР, въпреки решението на Изпълнителното бюро да направи обратното.

          Решението на тясното ръководство на партията не спази и Георги Свиленски – той избра да влезе от Плевен, където спря за парламента Стефан Бурджев, а пусна от столичния 24-и МИР близкият до Нинова Михаил Ставрев.

          След като двойните водачи избраха от кои региони влизат, размествания в окончателните имена има при всички парламентарни групи.

          Снимки: БГНЕС

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions