петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Кораб беше нападнат край бреговете на Йемен

      Търговски кораб стана обект на нападение край бреговете на Йемен, което не е причинило жертви или щети, съобщиха две британски агенции за морска безопасност, цитирани от АФП.

      Нападението се извърши с помощта на взривно устройство, съобщи британската агенция за морска безопасност UKMTO. Екипажът и корабът са в безопасност и продължават към следващото пристанище.

      Търговски кораб е съобщил, че е бил ударен от снаряд, съобщи по-рано британската компания Ambrey.

      Според компанията плавателният съд се е насочвал към саудитския град Дамам и е плавал „южно от Червено море, когато е изпратил сигнал за бедствие“.

      Този морски път е сцена на нападения от ноември насам от страна на йеменските хути, членове на „оста на съпротивата“ – групировка от подкрепяни от Иран движения, в която влизат също палестинската Хамас и ливанската Хизбула.

      Йеменските бунтовници, които контролират големи части от Йемен, твърдят, че се насочват към превозвачи, обслужващи израелски пристанища, в знак на солидарност с палестинците в Ивицата Газа, която е в разгара на войната между Израел и Хамас.

      Американската армия унищожи радарен обект в район на Йемен, контролиран от хутите, съобщи военното командване на САЩ за Близкия изток (CENTCOM) в профила си в X. | БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ