събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Борбата с пожарите: Премиерът Главчев с апел към земеделци и строителни фирми с тежка техника

      Досега в координацията между институцията е на отлично ниво – още от първия ден сме в отлична комуникация с МВР, с Министерството на отбраната, с Министерството на земеделието. С оперативния щаб формализирахме този процес. Откриването на нов телефон към МВР за сигнали за пожари цели да се ускори процеса и реакцията. Това заяви премиерът Димитър Главчев преди заседанието на МС.

      Главчев призова земеделците и собственици на строителния бизнес, които имат голяма техника, да се включат в помощта в борбата срещу пожарите у нас, в пълна координация с МВР.

      „Защото хубаво, когато различни бизнеси се обръщат към държавата с искане за помощ и те да са съпричастни, когато държавата и останалите граждани имат нужда от помощ“, коментира още той.

      Служебният премиер заяви, че е видял пожарникарите и доброволците на терен и благодари за тяхната професионална работа. По думите му той ги е видял как в Стара Загора пожарът е стигнал до оградата на една къща, но благодарение на професионалната реакция не се е стигнало до там.

      Ролята на двата хеликоптера от Министерството на отбраната е изключително важна, посочи още Главчев.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ