четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Земеделци, пострадали от пожари, ще получат 19 камиона с дарена продукция

      Днес отпътуваха първите седем камиона със слама, люцерна и сено

      19 камиона с дарена продукция ще получат пострадалите от пожари земеделски производители в Южна България. Министерство на земеделието и храните и Югозападно държавно предприятие подпомагат Националното сдружение „Обединени земеделски производители“ за транспортиране на продукцията.

      Снимка БГНЕС

      Министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов съобщи пред медии в Брезник, че след като от Сдружението са го запознали с невъзможността да доставят събраната продукция, той незабавно е инициирал транспортирането й с превозни средства от ЮЗДП.

      „За един ден направихме необходимата организация“, поясни земеделският министър. Той призова и останалите организации да се включат в инициативата на колегите си да дарят продукция на пострадалите стопани, като МЗХ ще подкрепи и тях логистично, съобщиха от МЗХ.

      Снимка БГНЕС

      Днес към района на община Свиленград отпътуваха първите седем камиона със слама, люцерна и сено, както и една гондола с 25 тона пшеница. Останалите 12 камиона с дарена продукция ще бъде транспортирана в следващите дни. Помощта за пострадалите от пожари животновъди е предоставена от фермери от Перник, Драгоман и Сапарева баня, като събирането на фуража е подпомогнато и от кмета на община Брезник Васил Узунов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ