събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Мнацаканян отпадна, няма да се бори за медал

      Санан Сулейманов не успя да издърпа нашия до репешаж за бронза

      Българският национал Айк Мнацаканян отпадна от олимпийския турнир по класическа борба в категория до 77 килограма. Той претърпя поражение на осминафиналите по-рано днес с 0:2 точки от поставения под номер 2 в схемата европейски първенец от Рим 2020 и вицешампион от последните две световни първенства Санан Сулейманов (Азербайджан).

      Азерът достигна до полуфиналите с успех над унгареца Золтан Левай по критерия за последна отбелязана точка след 1:1 и така Мнацаканян запази надежди за класиране за репешаж за бронза, но задължително условие за това беше роденият в Грузия Сулейманов да достигне финала във вечерната сесия.

      В полуфиналите обаче, Сулейманов, който участва в надпреварата с проблем в лявото бедро, което беше сериозно превързано във всичките му срещи, загуби с 1:6 точки от Демеу Жадраев (Казахстан) и не успя да изтегли българския национал до бараж за медал.

      34-годишният Жадраев в спора за златото утре ще се изправи срещу бронзовия медалист от световното първенство в Белград 2023 Нао Кузака (Япония), който надделя с 3:1 точки в другия полуфинал над шампиона от последните три европейски първенства Малкас Амоян (Армения).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ