събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Възраждане“: Бизнесът не е получил нито лев компенсация за високите цени на тока

      Българският бизнес не е получил нито лев компенсация във връзка с високите цени на тока. Това заяви пред журналисти депутатът от ПГ на „Възраждане“ Йордан Тодоров.

      „Може би си спомняте, че ние от „Възраждане“ успяхме да обединим всички депутати в залата около това бизнесът да получи компенсации във връзка с високите цени на тока, които са при таван на цената от 150 лева за периода 1 юли до края на годината“, каза Тодоров и припомни, че в тази връзка беше прието решение на Народното събрание, което има абсолютно задължителен характер за изпълнителната власт и тя трябва да приведе в изпълнение тези компенсации да бъдат получени от българския бизнес. Депутатът отбеляза, че решението бе прието преди повече от три седмици и по думите му „за тези три седмици българският бизнес не е получил нито лев компенсации“.

      „По данни на браншови организации това ще доведе до два основни проблема. Тези проблеми засягат целия български бизнес, но най-вече туристическия бранш и тези обекти, които имат сезонен характер, т.е. това са хотелите, ресторанти и други туристически обекти, които затварят в средата на септември“, заяви Тодоров.

      От ресорните министерства, отбеляза той, са обяснили, че това забавяне се дължи на „изчакването на нотификация от Европейската комисия, защото тази мярка се преформатира от европейска в национална и трябва одобрение от ЕК тя да бъде приложена в национален план“.

      „Има информация и че определени хора или кръгове се опитват по някакъв начин да забавят и окажат натиск върху служебното правителство да забавят тези компенсации“, добави народният представител и подчерта, че от „Възраждане“ ще настояват компенсациите да бъдат изплатени по възможно най-бързия начин, в противен случай ще искат извънредно заседание на парламента.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ