четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

„Дадох душата и сърцето си на тази нация“ : Прощалната реч на Джо Байдън (ВИДЕО)

Емоционална реч на президента Джо Байдън и изненадваща поява на вицепрезидента Камала Харис – това бяха част от акцентите в първата вечер от Националната конвенция на демократите, която се провежда в Чикаго.

Джо Байдън стъпи на сцената след реч на дъщеря си Ашли и не скри вълнението си.

„Америка, обичам Ви“.

Прощална и различна – така нарекоха речта на Джо Байдън анализатори, минути след края й. В нея той обобщи основните моменти от мандата да си, засегна важни теми като като миграцията и оръжията, не пропусна да атакува Доналд Тръмп и да призова американците да гласуват, за да опазят демокрацията.

„Обичам страната си повече и ние трябва да съхраним нашата демокрация. През 2024-та трябва да гласувате, да запазите Сената, да си върнете Камарата на представителите, а преди всичко – да победите Доналд Тръмп. И да изберете Камала и Тим за президент и вицепрезидент на Съединените щати.“

Обичам работата си, но обичам страната си повече – така Байдън отново обясни оттеглянето си надпреварата за Белия дом, а избора на Камала Харис нарече „най-доброто“ решение.

„Правил съм много грешки в кариерата си, но съм ви дал най-доброто от себе си. 50 години – както много от вас, давах сърцето и душата си за нашата нация. И бях благословен – милиони пъти с подкрепата на американския народ. Ние просто трябва да помним кои сме – Ние сме Съединените американски щати! И няма нещо, което да не можем да направим когато го правим заедно. Бог да ви благослови и нека пази нашите войници!“, заяви Байдън.

Снимка БГНЕС

В края на речта, на сцената при Джо Байдън се качи цялото му семейство. След това държавният глава замина на почивка в Калифорния. В началото на вечерта, планирано, но изненадващо, на Конвенцията се появи и Камала Харис, която сърдечно благодари на Байдън.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ