понеделник, 16.09.24
8.8 C
София
16 C
Пловдив
12 C
Варна
Search Suggestions

      Галатасарай взе Виктор Осимен

      В споразумението между двата клуба няма опция за постоянното му закупуване, като Галатасарай ще покрива заплатата на футболиста

      Галатасарай официално обяви привличането на Виктор Осимен от Наполи. Нигерийският нападател идва под наем в турския гранд до края на сезона, като ще носи номер 45 в новия си отб.

      В споразумението между двата клуба няма опция за постоянното му закупуване, като Галатасарай ще покрива заплатата на футболиста.

      Важна подробност е, че в договра на Осимен е заложена нова, много по-ниска освобождаваща клауза – 75 млн. евро. Така 25-годишният нигериец ще може да осъществи трансфер в по-силен отбор доста по-лесно. Наполи пък ще има опция да удължи договора на нападателя до 2027 г., като сегашният му контракт с италианците е до края на юни 2026 г.

      До преминаването на Осимен в истанбулския гранд се стигна след дълга трансферна сага с нигериеца, който бе свързван с редица европейски грандове през лятото. Нежеланието му да остане в Наполи доведе и до разрив с ръководството на клуба, като ясно му бе казано, че на него няма да се разчита. В крайна сметка обаче в последния ден от летния трансферен прозорец за него останаха опции като Челси и саудитския Ал-Ахли, но и двата клуба не привлякоха нигериеца. Така и се стигна до преминаването на Осимен в Галатасарай.

      Осимен се присъедини към Наполи от Лил през 2020 г. и отбеляза 76 гола в 133 мача за италианския клуб. Той стана шампион с „партенопеите“ през сезон 2022/2023, като тогава и се превърна в голмайстор на Серия А, както и в играч на сезона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ