сряда, 18.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
18.7 C
Варна
Search Suggestions

      ДЕБАТ: Първи словесен сблъсък между Харис и Тръмп

      Loading the player...

      Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия и бивш американски президент Доналд Тръмп и кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия и вицепрезидент на САЩ Камала Харис се ръкуваха при началото на президентския дебат помежду си в град Филаделфия, предаде Ройтерс.

      Дебатът се провежда осем седмици преди президентските избори в САЩ на 5 ноември и броени дни преди да започне предварителното гласуване в някои щати.

      Словесният сблъсък между двамата кандидати започна с обсъждане на икономически въпроси. Харис атакува намерението на Тръмп да въведе високи мита за чуждестранни стоки – мярка, която според нея ще се отрази неблагоприятно на покупателната способност на средната класа.

      „Няма да има по-високи цени“, каза Тръмп в отговор на изказване на Камала Харис, че митата ще доведат до покачване на цените.

      Кандидатката на Демократическата партия отбеляза, че нейният икономически план предвижда данъчни облекчения за домакинствата.

      „Доналд Тръмп ни завеща най-голямата безработица от времената на Голямата депресия. Ние се справихме с кашата на Доналд Тръмп“, каза Камала Харис.

      Тръмп заяви, че по време на управлението на президента Джо Байдън в САЩ е имало висока инфлация.

      „Вярвам в амбицията, в стремежите и мечтите на американския народ. Ето защо аз имам представа и план за построяването на това, което наричам икономика на възможностите“, изтъкна Камала Харис.

      „Вижте, икономиката ни е ужасна заради инфлацията, която е известна като унищожителя на страни. Хората не могат да отидат да си вземат зърнени продукти, бекон, яйца или каквото и да е. Хората в нашата страна са в изключително лошо положение заради това, което те направиха. Те унищожиха икономиката“, каза Доналд Тръмп по отношение на правителството на Джо Байдън.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ