четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
17.3 C
Варна
Search Suggestions

      Трагедията край Граф Игнатиево: Трети ден на траур във въоръжените сили

      Loading the player...

      Трети ден на траур в Българската армия заради смъртта на двамата военни пилоти – майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, в авиобаза „Граф Игнатиево“.

      Двамата загинаха в петък, 13 септември, по време на тренировъчен полет с учебно-боен самолет L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата по повод 20 години от приемането на България в НАТО и по време на деня, в който президентът Румен Радев посети базата за генералната репетиция.

      Майор Петко Димитров Димитров и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин са инструктори в 12-а авиобаза в Долна Митрополия.

      Назначена е съдебно-медицинска експертиза по трагичния случай. При извършен оглед на местопроизшествието беше открита и иззета т.нар. „черна кутия“ на самолета. Иззета е цялата документация, свързана с планирането и осъществяването на полета, както от авиобаза „Граф Игнатиево“, така и от базата в „Долна Митрополия“.

      Три са работните версии за катастрофата – пилотска грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда. Предстои черната кутия от самолета да бъде разчетена в Чехия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ