неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Ман Юнайтед не успя да пречупи Кристъл Палас

      След почивката "орлите" имаха "златна" възможност, но Андре Онана не позволи да бъде преодолян с двойно спасяване

      Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига. „Червените дяволи“ създадоха много повече положения пред вратата на домакините, а на два пъти в рамките само на 3 секунди напречната греда спря удари на Гарначо и Бруно Фернандеш. След почивката „орлите“ имаха „златна“ възможност, но Андре Онана не позволи да бъде преодолян с двойно спасяване.

      Двубоят на „Селхърст Парк“ започна с по-активна игра на гостите, които обаче се надпреварваха да грешат в половината на съперника. Чак в 10-ата минута дойде първата опасност пред вратата на „орлите“. Алехандро Гарначо се измъкна от засадата, напредна и шутира към далечния ъгъл. Дийн Хендерсън обаче се разтегна и с блестяща намеса изби в корнер. Три минути по-късно отново стражът на Кристъл Палас бе във фокуса на вниманието, след като не позволи на Де Лихт да го преодолее след удар с глава отблизо.

      Постепенно домакините изравниха играта, но пък точно тогава можеха да получат гол. В 27-ата минута отново Гарначо се стрелна зад отбраната и стреля от движение към далечния ъгъл. Топката обаче се отби в напречната греда, а при добавката и Бруно Фернандеш уцели рамката на вратата на Хендерсън.

      Шест минути по-късно Джошуа Зиркзее стреля с глава, но топката мина покрай вратата. В 42-ата минута топката като по чудо не влезе във вратата на Кристъл Палас. Остро полувисоко центриране на Бруно Фернендеш от десния фланг към Зиркзее бе отклонено от Лакроа, а след това последва и намеса от Хендерсън. Минута преди почивката „орлите“ можеха да поведат, но забравеният около точката на дузпата Ебречи Езе стреля слабо и право в ръцете на Андре Онана.

      Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите след хубава атака отдясно на Езе и резервата Исмаила Сар, но Де Лихт изби в корнер. Ман Юнайтед отговори с техничен удар на Амад Диало от дистанция, който не намери целта. Двойно подаване между Зиркзее и Бруно Фернандеш пред наказателното поле в 52-ата минута изведе португалеца на стрелкова позиция, но шутът му беше неточен. Точно след час игра в игра за „червените дяволи“ се появи Маркъс Рашфорд, който изненадващо бе оставен на пейката. Секунди по-късно Дийн Хендерсън блесна за пореден път след удар на Гарначо. 

      Още по-впечатляващо бе двойното спасяване на Андре Онана в 65-ата минута. Той първо изби удар на Еди Нкетия, а след това и добавката на Исмаила Сар, който дълго не можеше да повярва как топката не е във вратата на Ман Юнайтед.

      Домакините пропуснаха да нанесат своя удар в 72-ата минута, когато Ебречи Езе от мечтана позиция за всеки нападател стреля в аут. Тимът на Ерик тен Хаг постепенно изгуби надежда, че ще вкара гол и все трудно създаваше главоболия за съперниковата отбрана. В добавеното време пък пред Исмаила Сар се откри добра възможност , но Лисандро Мартинес изби в корнер. Така дебютът на третия екип не донесе късмет на Ман Юнайтед, който трябваше да се задоволи само с точка.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ