неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Партия МИР напуска „БСП-Обединена левица“: БСП беше взета на концесия от Пеевски

      Партия МИР напусна Коалиция „БСП-Обединена левица“, заявявайки, че коалиционното споразумение и диалога са нарушени, а начело на листите са поставени хора в пряка зависимост от Делян Пеевски. „Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме“, отсякоха Симеон Славчев и членовете на НИС на ПП МИР.
      Ето, решението им, публикувано на фейсбук-страницата на партия МИР и членове на ръководството й:
      „Проведохме онлайн заседание на НИС на партия МИР и взехме решение партия МИР да излезе от коалицията “БСП-Обединена левица”.
      Причините са следните:

      1. Нарушено е коалиционното споразумение и диалога в коалицията.
      2. За водачи на листи бяха сложени хора в пряка зависимост от Пеевски.
      3. Партия МИР винаги е действала принципно и последователно и да се съхрани и запази като чиста, принципна и морална партия е необходимо да излезем от коалицията още сега.
        Влязохме в тази коалиция с чисти намерения и с идеята тя да се превърне в алтернатива, но за съжаление БСП беше взета на концесия от Пеевски и ние повече място там нямаме.
        В тази връзка днес предприемаме действие за излизане от коалицията и изтеглянето на всички наши предложения от листите“, се казва в решението на партия МИР.
        В своя фейсбук профил Борислав Бонев добави:
        „И като допълнение мога да кажа, че деня в който Пеевски по-един или друг начин бива “оттелизиран” от Българската политика, то този ден трябва да бъде обявен за национален празник на България! Такъв вредител не е имало от времето на Богдан Филов!!!“.
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ