вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Русия и Китай започнаха военни учения в Охотско море

      Военни кораби на руския Тихоокеански флот и военноморските сили на Китайската народноосвободителна армия навлязоха във водите на Охотско море в западната част на Тихия океан в рамките на съвместни военноморски учения, съобщиха Ройтерс и Интерфакс.

      „По време на морския преход отрядът изпълни задачи по извършването на съвместни маневри, противодействие на безпилотни надводни апарати на предполагаем враг, водене на разузнаване и наблюдение на ситуацията на повърхността с участието на хеликоптерни площадки“, съобщи Интерфакс, цитирайки пресслужбата на Тихоокеанския флот на руските ВМС.

      В събота Русия заяви, че започва съвместното руско-китайско военноморско учение „Бейбу/Взаимодействие-2024“, което ще включва използването на противовъздушни оръжия и оръжия за противодействие на подводници.

      Руските големи противолодъчни кораби (разновидност на основната категория ескадрени миноносци, бел. ред.) „Адмирал Пантелеев“ и „Адмирал Трибуц“, както и корветите „МПК-82“ и „МПК-107“ са сред бойните кораби, които участват в ученията, съобщи Интерфакс.

      В ученията взеха участие и китайските ескадрени миноносци „Синин“ и „Уси“, фрегатата „Лини“ и интегрирания снабдителен кораб „Тайху“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ